Festékkel akarta megvakítani a ruhabolti eladónőt egy eszement

2020. június 29. - 14:32 | Régió

A rendőrség keresi a tettest, aki egy lévai ruhaboltban hígítóval kevert festékkel támadta meg az eladónőt.

A bűntény mintegy három héttel ezelőtt történt, a tettest azonban máig nem sikerült kézre keríteni. Jeanette Pivarčiová, a bolt eladónője úgy írta le a történteket a Joj TV-nek, hogy a férfi maszkot viselt, mikor egy pohár festékkel érkezett a boltba.

"Szörnyű sértegetésbe kezdett és azt ordította, hogy meg fogok vakulni, ő meg fog vakítani, ezért jött" - mesélte.

Miután a férfi meglendítette a kezét, hogy a szemébe öntse a festéket, a nő védekezni kezdett, és sikerült elérnie, hogy a szemébe ne kerüljön. Az arcára, kezére és a hajára jutott belőle. Elmondása szerint elsőre csípő érzést érzett.

A férfi ezután lelécelt, az utcai kamerákon viszont felfedezték menekülés közben. Kapucnit és szájmaszkot viselt, emiatt nehéz felismerni.

Az eladónő azóta is félelmet érez, időközben viszont már egy karkötőt hord, amellyel azonnal tud jelezni a biztonsági szolgálatnak. Pénzjutalmat is felajánlott annak, aki segít kézre keríteni a tettest. Szavai szerint nem a neki okozott kár miatt, hanem hogy tudja, kiről van szó, és ki küldte őt.

A Joj TV közlése szerint már olyan információk is felmerültek, hogy az eladónő maga bérelte fel a tettest, ezt azonban ő elutasította.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő közölte, nyomoznak a tettes után.

(Joj TV)

Címkék: krimi, Léva, rendőrség