Fészkelődik az Arab Liga, az amerikai nagykövetség jeruzsálemi helyszíne nem jön be mindenkinek

A Hezbollah elítélte hétfőn, hogy az amerikai kormány hétfőn áthelyezi Jeruzsálembe az izraeli nagykövetségét, az Irán által támogatott libanoni síita szervezet szerint ez "hitvány" egyoldalú lépés.

Fészkelődik az Arab Liga, az amerikai nagykövetség jeruzsálemi helyszíne nem jön be mindenkinek
Illusztráció

Naim Kasszem, a szervezet második számú vezetője a Hezbollah tévéjében közvetített beszédében a Golán-fennsíki izraeli hadállások elleni múlt heti támadásokról is beszélt. Azt állította, hogy ezek bizonyították az Izrael és ellenségei közötti "elrettentési egyensúlyt".

Az izraeli hadállások ellen a szíriai iráni erők által indított támadást Izrael megtorolta, és rakétacsapásokat intézett több iráni létesítmény ellen Szíriában. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet legfrissebb összesítése szerint ezekben az izraeli rakétatámadásokban 42 ember - köztük legalább 19 iráni állampolgár - vesztette életét.

A kairói székhelyű pánarab szervezet, az Arab Liga nagykövetei rendkívüli ülést tartanak szerdán az izraeli amerikai nagykövetség Jeruzsálembe történő "illegális" áthelyezése miatt - jelentette a MENA hírügynökség.

MTI