Feszültség a Smerben – Pellegrini közvetve még a távozását is belengette!

2019. május 29. - 11:10 | Belföld

Peter Pellegrini a kormány szerdai tanácskozása előtt nyilatkozott a sajtónak annak kapcsán, hogy Kassa megyében a párt bizonyos tagjai levelet intéztek az elnökséghez, melyben Robert Fico és Robert Kaliňák távozását követelik.

Feszültség a Smerben – Pellegrini közvetve még a távozását is belengette!
Kapcsolódó cikkek:
Már a keleti smeresek is fenékbe billentenék Ficót és Kaliňákot
Raši szerint a Ficót és Kaliňák távozását követelő levél csak egy járási vezető privát véleménye

Pellegrini szavai szerint örvend a vitának. "A keleti kollégák aktivitását annak tudom be, hogy még nem kezdődött el a vita a párt jövőjéről a párton belől, ezért úgy gondolhatták, a nyilvánosság nyomása majd segít" - magyarázta.

Egyelőre szerinte korai személyi kérdésekről beszélni, inkább a pártpolitika tartalmára összpontosítana. "Arra, hogy a Smer visszatér-e a politikai spektrum azon oldalára, ahová tartozik, vagy a szélsőségek felé hajlik majd, hogy a választók egy újabb rétegét szólítja meg" - fogalmazott, hozzátéve, hogy minden további kérdést Robert Ficóhoz intézzenek.

A miniszterelnök véleménye szerint döntő fontosságú időszak előtt áll a Smer, ugyanis ettől függ majd, "ki hol lesz, és hogy valaki valahol egyáltalán lesz-e". Úgy látja, olyan változtatásokra van szükség, melyek eredményeképp a Smer megnyerheti a következő parlamenti választást. Éppen ezért alapvető reformokra volna szükségük.

"Ha ez sikerül, akkor még gyakran látjuk egymást, ha viszont nem, akkor talán mi személyesen, én önökkel nem fogok találkozni" - jegyezte meg.

(TASR)