"Fétist csináltunk a koronavírus elleni harcból" - Matovičot kritizálta az autóból Sulík

2020. április 8. - 11:30 | Belföld

A hatalmas kocsisorral ellenkező irányba haladó gazdasági miniszter, Richard Sulík egy rövid videót töltött fel a közösségi oldalára, majd bírálta a miniszterelnököt, aki pedig üzent neki, szintén a Facebookon.

"Fétist csináltunk a koronavírus elleni harcból" - Matovičot kritizálta az autóból Sulík
Igor Matovič - Richard Sulík (Fotó: TASR)

"A koronavírus elleni harcból fétist csináltunk" - jegyezte meg a videó kapcsán Sulík, kiemelve, hogy

míg az influenzajárvány miatt bekövetkezett évi nyolcszáz haláleset miatt nem likvidáljuk a szlovák gazdaságot, addig 500 koronavírus-fertőzött miatt igen.

"Ez őrület, be kell fejezni. A miniszterelnököt pedig nem tudom elérni" - fűzte hozzá.

"Egész Szlovákiában kilométeres sorok alakulnak ki az egyébként félig üres sztrádákon. Bezárattunk tízezernyi kis üzletet, és az ország még csak nem is áll készen arra, hogy segítsen nekik a bérlettel. Sajnos nem segített a több órányi érvelés a kormányülésen és a koalíciós tanácson. Elnézést kérek az emberektől, akik munkába igyekezve (amit pedig nem tiltottunk be) órákat állnak az utakon" - írja Sulík.

Matovič válaszában, amit szintén a Facebookon tett közzé, azt írja, nem tetszik neki, ha a koalíciós társak, akiktől a nehéz helyzetben azt várná, hogy tartják a hátukat, öncélú játszadozásba kezdenek. "Hogy az ember képtelem támogatni a köz érdekében bármit, ami népszerűtlen, majd az agyszüleményeit a Facebookon osztogatja, a pillanatnyilag nagy felelőtlenségre vall" - fogalmazott. Hozzátette, úgy meg duplán, hogy az egyszerű emberekhez képest sokkal inkább tudja, mennyire súlyos a mostani helyzet.

(parameter)