Fiatal fodrásznőnek adta ki magát a 37 éves férfi - így csalt ki pénzt a társkeresőn

2022. augusztus 9. - 09:41 | Külföld

Magyarországon vádat emeltek egy 37 éves férfi és egy 40 éves nő ellen. A vád szerint társkeresőn csaltak ki pénzt hiszékeny férfiaktól.

Fiatal fodrásznőnek adta ki magát a 37 éves férfi - így csalt ki pénzt a társkeresőn
Fotó: Pixabay/illusztráció

A férfi regisztrált egy online társkereső oldalon, a profilhoz egy ismeretlen nő fényképét csatolta. Több férfit is behálózott, később a feleségét is bevonta a csalásba.

A legtöbbször a csalók személyes találkozó reményét lebegtetve előttük pénzt kértek az áldozatoktól. Telefonon is felhívták a sértetteket, a feleség "színésznői babérokra törve" azt állította, hogy fodrász mestervizsgára készül, és ahhoz, hogy az ösztöndíjat megkapja, vagy le tudja tenni a vizsgát, azonnal az áldozat lakóhelyéhez közeli városba kell utaznia a tanárához, ehhez azonban pénzre van szüksége.

A kitalált mesterfodrászhoz a nő még telefonszámot is adott, amit ha a sértettek felhívtak, valójában szintén vele beszéltek, csak a vádlott elváltoztatta a hangját és eljátszotta a szerepet.

A nő később további összegeket kért, azt állítva, hogy az autója útközben lerobbant és szerelőt kellett hívnia, vagy hogy rendőrök intézkednek vele, illetve, hogy börtönbe került, mert kiderült, számos tartozása van különböző hatóság felé.

Ilyenkor síró hangon közölte, hogy ha nem tud fizetni, akkor bent tartják a fogdán.

A hitelesség látszatát keltve a férje hol autószerelőnek, hol rendőrnek adta ki magát a telefonban,

de előfordult hogy a nő maga játszotta el – ugyancsak elváltoztatott hangon - egy rendőrnő, vagy épp egy büntetés-végrehajtási tiszt szerepét.

Amikor a sértettek már nem fizettek tovább, a nő a további telefonhívásokra nem reagált, elérhetetlenné vált.

A megkárosítottak feljelentése alapján a rendőrök azonosították a vádlottakat, elfogták őket, az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolta.


(ugyeszseg.hu)