Fiatal keramikus indul Bereczk Oszkárral szemben Albáron

2018. október 8. - 21:30 | Régió

A jelenlegi polgármester hetedik ciklusát tölti a közel 700 lakosú csallóközi község élén.

Fiatal keramikus indul Bereczk Oszkárral szemben Albáron
Bereczk Oszkár (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Bereczk Oszkár azon kevés polgármester egyike, akit az MKP kettészakadásától kezdve támogat mind az MKP és a Híd is, sőt, az elmúlt két választások alkalmával még a Smer is. 2010-ben és 2014-ben nem is akadt ellenfele, aki indult volna a polgármesteri címért.

A Csallóközi Városok És Falvak Társulása elnöki posztját is betöltő 62 éves Bereczk Oszkár tulajdonképpen csaknem ugyanannyi idős volt, mikor első alkalommal jelöltette magát, mint mostani ellenfele, a 35 éves keramikus-vállalkozó, Cseh Péter.

Szeptember közepén, amikor Egyházkarcsán tartottak nyilvános fórumot arról, merre haladhat majd tovább az R7-es gyorsforgalmi út Dunaszerdahelytől Alistálig, mindketten fel is szólaltak annak érdekében, hogy az út nyomvonalát tervezzék a lehető legtávolabb a falu déli családi házas övezetétől.

Hogy a fiatal vállalkozónak mennyi esélye lehet a falut 28 éve vezető polgármester-matuzsálemmel szemben, november 10-én kiderül.

Ami a polgármester tekintetében a pártokat illetően közös, az a képviselők esetében nem. A hattagú képviselő-testületbe a legutóbb 5 Híd-jelölt és egy független került be. Közülük egyedüliként Fekete Lajos nem indul újra, míg Boráros Pál és Kovács László a Híd-listáról átköltözött az MKP-hoz. Összességében 4-en indulnak a Híd, 3-an az MKP jelöltjeként, egy pedig függetlenként.

Lássuk, kik ők:
Bartalos József, (60, magánvállalkozó, Híd)
Bögi István (54, magánvállalkozó, Híd)
Bögi Ilona (48, rokkantnyugdíjas, Híd)
Boráros Pál (53, vasúti jelzőmester, MKP)
Hegyi Gábor (38, vállalkozó, független)
Kovács László (66, nyugdíjas, MKP)
Lukács Zoltán (37, szociális munkás, Híd)
Szabó János (53, gépészmérnök, MKP)

(SzT)