Fiatal lányok leitatása miatt állítják bíróság elé Ján Slotát

2017. február 3. - 08:58 | Belföld

A Zsolnai Kerületi Ügyészség benyújtotta vádemelési javaslatát Ján Slota, az SNS korábbi elnöke ellen, fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetése gyanújával.

Fiatal lányok leitatása miatt állítják bíróság elé Ján Slotát
Ján Slota (Fotó: TASR-archív)

A vádemelési javaslatról Milan Cisarik, az ügyészség szóvivője tájékoztatott pénteken. Az ügyet a Zsolnai Járásbíróság tárgyalja majd, és amennyiben bűnösnek találják az egykori politikust, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

"A gyanúsított 2014-ben és 2015-ben több alkalommal is találkozgatott fiatalkorú lányokkal vendéglátóhelyeken és éjszakai klubokban. Jelenlétükben fogyasztott alkoholt, őket is meghívta alkoholtartalmú italokra, továbbá szexuális utalásokat tett rájuk" - emlékeztetett a szóvivő.

Ján Slotát tavaly ősszel gyanúsította meg a rendőrség fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetésével, miután 2015 novemberében két kamaszlány tett büntető feljelentést tett ellene. Az egyikük azt állította, hogy Slota egy Zsolna belvárosában lévő vendéglátóhelyen 2015. szeptember 17-én leitatta, és valamilyen tablettát is adott neki. (Részletek)

A lányok állításaival szemben Slota azt mondta, hogy 800 eurót loptak el tőle, míg kiment a mellékhelyiségbe, és éppen az egyik lány volt az elkövető.

Slotának egy másik vádemeléssel is szembe kell néznie. Tavaly januári balesetekor ugyanis állítólag le akarta fizetni a sofőrt, akibe belehajtott Porsche Cayenne-jével ​a zsolnai járásbeli Porúbka község közelében

Slotának eddig sikerült mindent megúsznia, 2013-ban már elítélték ittas vezetésért, amikor a vezetéstől való 16, a fellebbviteli perben 12 hónap eltiltásra, valamint először öt, majd azt enyhítve 3 ezer eurós bírságra ítélték. Az ominózus esetnél 2013 májusában Slota Csacán nem állt meg a rendőrök felszólítására, akik ezt követően az útját blokkolva fékezték meg kocsiját. Az alkoholtesztet akkor is visszautasította, őrizetbe vették.

(TASR/para)

Címkék: Ján Slota