Fiatal lányokat molesztáltak kiskorú menedékkérők egy vonaton Belgiumban

2016. január 15. - 14:19 | Külföld

Kiskorú menedékkérők legalább három fiatal lányt szexuálisan zaklattak néhány nappal ezelőtt egy vonaton Belgiumban - jelentette a helyi sajtó pénteken.

A Le Soir című francia nyelvű belga napilap értesülései szerint a Brüsszel és a vallóniai Tournai között közlekedő vonaton történt a molesztálás múlt vasárnap. Az incidenssel kapcsolatban eddig három bejelentés érkezett.

A három gyanúsítottat már Tournai pályaudvarán kihallgatták. Az ügyben eljárást indítottak szexuális agresszió miatt, a zaklatókat viszont szabadon engedték, és azóta már el is hagyták Belgiumot.

A Het Laatste Nieuws című újság tájékoztatása szerint a kiskorú elkövetők Franciaországban tartózkodó szíriai menedékkérők, közülük a legidősebb is mindössze 13 éves.

A helyi lapok a történtek kapcsán felidézték a németországi Kölnben szilveszterkor történt zaklatásokat. A városban mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak ki, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Két nőt meg is erőszakoltak. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be.

Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

mti/para

Címkék: molesztálás