Fiatalkorú tolvaj rámolt ki egy lezáratlan kocsit, egy idősebbet pedig már el is ítéltek Dunaszerdahelyen

2020. február 24. - 11:23 | Régió

A rendőrség két elkövetőt is kézre kerített, akik az elmúlt hetekben három lopási ügyért felelősek. Mindegyik esetről és nem hivatalos forrásból már az egyik elkövető kézre kerítéséről is írtunk portálunkon.

Fiatalkorú tolvaj rámolt ki egy lezáratlan kocsit, egy idősebbet pedig már el is ítéltek Dunaszerdahelyen
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő tájékoztatott hétfőn arról, hogy az esetek közös nevezője, hogy lezáratlan autókból emeltek el ezt-azt a tolvajon.

Mint azt korábban már megírtuk, a Diófa utcában egy vásárúti férfi Fiat Ducatóját törték fel, és iratok mellett 1400 euró készpénzt is magukkal vittek. A rendőrség hamar kézre kerítette a tettest, aki egy fiatalkorú srác volt. Az iratokat és a kézitáskát, amiben voltak, vissza tudta adni, de a pénzt már sikerült elköltenie. Vagy legalábbis megszabadult tőle.

A másik két esetről, melynél elfogták az elkövetőt, már szintén beszámoltunk, ezek a Szabó Gyula és az Ady utcában történtek. Előbbi esetben egy Renault Traficból vett ki a tolvaj két mérőberendezést, ami az internet mérésére szolgál, és együttes értékük mintegy 3600 euró - tudtuk meg ezúttal Mária Linkešovától. A második esetnél, az Ady utcában egy szintén lezáratlan Iveco Dailyből fújt meg egy fúrógépet, 870 eurós kért okozva.

A 64 éves férfit a helyszínen leleplezték, és azóta gyorsított eljárás keretén belül a bíróság büntetőparancs keretében egy évig terjedő szabadságvesztésre ítélte.

A rendőrségi szóvivő felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy mindenki legyen óvatosabb, és amikor távozik otthonról vagy autójától, akkor ellenőrizze le, bezárta-e. "Az autó nem kirakat, személyes iratainkat és pénzünket ne hagyjuk egy percre sem egyedül" - fogalmazott.

(parameter)