A fiatalok fizethetik meg az árát a klímaválságnak,ha nem teszünk semmit - üzente Čaputová

2021. október 13. - 09:28 | Belföld

Ha a társadalom nem lép, és nem próbál megbirkózni a klímaválsággal, annak a fiatal generáció fogja megfizetni az árát. Zuzana Čaputová államfő a skóciai Glasgowban tartandó klímacsúcson főleg a fiatalok hangja akar lenni. A témában kedden tett közzé egy bejegyzést a közösségi hálón.

A fiatalok fizethetik meg az árát a klímaválságnak,ha nem teszünk semmit - üzente Čaputová
Zuzana Čaputová (Fotó: Facebook)

Az elnök asszonyt az egyik ligetfalui (Petržalka) iskola diákjai erősítették meg abban a meggyőződésében, hogy a fiatalokat érdekli, mennyire súlyosak lehetnek a klímaváltozás következményei.

"Ez az a nemzedék, amely a jövőben vagy ráfizet a jelenlegi politikai döntésekre, vagy élvezni fogja az azokból származó előnyöket" - mutatott rá az államfő, felelősségteljes döntéshozatalra buzdítva.

Čaputová november elején részt vesz a glasgow-i klímacsúcson. A találkozótól előrelépést remél. "Szeretném ezeknek a fiataloknak is megígérni, hogy Glasgow-ban őket is képviselni fogom, hogy gondolni fogok rájuk. A fiatal generációval szemben úgy tisztességes, ha megfelelő döntéseket hozunk és megoldásokat keresünk, hogy a mi nemzedékünk ne tegye tönkre, hanem ellenkezőleg, védje meg a bolygót a fiatalok számára" - zárta Čaputová.

(TASR)