Fico az emberi jogok megsértéséről beszélt Norbert Bödörrel kapcsolatban

2022. január 14. - 17:11 | Belföld

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke az emberi jogok megsértéséről beszélt Norbert Bödör csütörtöki (január 13.) őrizetbe vételével kapcsolatban. Állítja, hogy a nyitrai vállalkozó ártatlan.

Fico az emberi jogok megsértéséről beszélt Norbert Bödörrel kapcsolatban
Robert Fico (TASR)

Fico kifogásolja az őrizetbe vétel módját. Elmondása szerint a védelem képviselőinek nem tették lehetővé az ügyirat megtekintését. "Ez tiszta fasizmus Lipšic, Mikulec, Matovič, Hamran és a többiek részéről, akikről nap mint nap bebizonyosodik, hogy megsértik az alapvető emberi jogokat" - fogalmazott a pártelnök a közösségi hálón közzétett bejegyzésében.

Fico szerint a jövőben Daniel Lipšic speciális ügyésznek és másoknak is le kell majd mondaniuk. "A bűnüldöző szervek feladata lesz megítélni, vajon a távozás mellett nem kell-e véletlenül máshová is elvonulniuk a durva törvénysértések, az emberi jogok durva megsértése miatt" - fűzte hozzá.

A nyitrai vállalkozót közvetlenül azután vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), hogy kiengedték őt az előzetes letartóztatásból, mégpedig a Hengerek (Valčeky) üggyel összefüggésben. Norbert Bödör ellen a Tisztítótűz (Očistec) és a Marhapásztor (Dobytkár) ügyben is eljárás folyik.

TASR