Fico: "Az SaS-nek biztosan elment az esze"

2019. június 12. - 07:31 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke nem fog Ľubomír Galko mellett szavazni, akit az SaS jelölt a parlament alelnöki posztjára.

Fico: "Az SaS-nek biztosan elment az esze"
Fotó: TASR

A volt kormányfő arra fog törekedni, hogy az ellenzék mást javasoljon a posztra. Ľubomír Galko az Európai Parlamentbe távozó Lucia Ďuriš Nicholsonovát válthatja az alelnöki pozícióban.

„Az SaS-nek biztosan elment az esze, amikor Galko urat javasolta jelöltnek a parlament egyik alelnöki posztjára. Egy olyan emberről van szó, aki az összes demokratikus elvet megsértette” – jelentette ki Fico a párt keddi elnökségi ülése előtt, utalva az újságírók és Galko titkárnője lehallgatásának ügyére.

A Smer-SD frakciója még nem tárgyalt Galko jelölésének kérdéséről. „A saját nevemben azonban kijelenthetem, hogy ez az ember az én szavazatomat soha életben nem fogja megkapni” – szögezte le Fico, hozzátéve: törekedni fog arra, hogy az ellenzék másvalakit jelöljön a posztra. „Tiszteletben tartjuk az ellenzék jogát a parlament egyik alelnöki székére, de ezt az urat határozottan elutasítjuk” – zárta Fico.

(TASR)