Fico azt üzente az egészségügyi miniszternek, el kell gondolkodnia a jövőjén

2019. augusztus 21. - 09:58 | Belföld

Robert Fico kitart amellett, hogy a Smer nem támogatja a parlamentben Andrea Kalavská kórházreformját, amennyiben a miniszter azt nem alkotmánytörvény formájában terjeszti be.

Fico azt üzente az egészségügyi miniszternek, el kell gondolkodnia a jövőjén
Anrea Kalavská (Fotó: TASR)

"Ha egyszerű törvényként terjeszti be, mi semmi esetre sem támogatjuk" - húzta alá. Hozzátette, hogy ha viszont beterjeszti azt, és nem megy át, akkor el kell gondolkodnia a politikai jövőjén.

Kalavská a Pellegrini-kormány szerdai ülésén nyújtja be törvényjavaslatát a kórházak rétegződéséről, a TA3-ban viszont korábban már közölte, hogy megvárja, mi lesz a törvénnyel, majd annak alapján cselekszik. A kormány törvényhozó tanácsa mindenesetre kedden már támogatta.

A Híd elképzelhetőnek tartja, hogy támogatni fogja a törvényt ilyen formában, ők nem pártolták az alkotmánytörvényként való beterjesztését. Ugyancsak megszavazná azt az ellenzéki SaS. Az SNS a Smer véleményére vár a koalíciós tanácson, a Sme rodina peig a törvénymódosítás végső verziójára Az OĽaNO úgy véli, hogy ha a Smer nem támogatja minisztere törvénymódosítását, akkor Kalavskának le kellene mondania.

(TASR)