Fico belerúgott az egészségügyi miniszterbe, pedig ő is nyaralni ment

2021. december 31. - 17:14 | Belföld

Robert Fico korábban felrótta Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszternek, hogy utóbbi Ománban szilveszterezik. Ugyanakkor a Denník N olvasói fotót közölt arról, hogy Fico szintén nyaral, csak nem Ománban, hanem Jordániában.

Fico belerúgott az egészségügyi miniszterbe, pedig ő is nyaralni ment
Robert Fico és barátnője Jordániában (Forrás: Denník N)

"Az egyetlen dolog, ami az egészségügyi miniszter mentségére volna, hogy egy papucs, és saját felesége vette rá erre. De ha a kirándulás az ő fejéből pattant ki, akkor ugyanúgy, mint pártelnöke, Matovič esetében, az ő fejével sincs minden rendben"

- nyilatkozta korábban Robert Fico, reagálva arra, hogy Lengvarský Ománban tölti az év végét.

Robert Fico csütörtökön - több párttársával ellentétben - már nem vett részt azon a turócszentmártoni (Martin) megemlékezésen, amelyet Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány halálának évfordulója alkalmából tartottak. Csupán egy videót közölt aznap, amit láthatóan nem a pozsonyi irodájában forgatott.

A háromszoros exkormányfő hiányzását egy fotó magyarázta meg, amelyet a Denník N olvasója készített. A felvételen az látható, ahogyan a Smer-SD vezére barátnőjével, Katarína Szalayová ügyészjelölttel egy jordániai étteremben vacsorázik.

Tehát miközben Fico az egészségügyi miniszter utazását kritizálta, maga is külföldön tartózkodott.

A külföldre utazás egyébként jelenleg nem tilos, sőt, aki megkapta a koronavírus elleni védőoltásokat, annak a hazaérkezést követően nem kell otthoni karanténba vonulnia.

Mint az nemrég kiderült, Robert Fico nyáron görögországi nyaralásán elkapta a COVID-ot, és hamisított PCR-teszttel jött haza Szlovákiába. A politikus egyébként azt állítja, hogy nincs beoltva, ám mégis az oltottak között szerepel a vonatkozó állami adatbázisban. Ennek kapcsán azt állítja, visszaéltek az adataival, és emiatt feljelentést is tett a rendőrségen.

(Denník N/parameter)