Fico büszkén mutatta be egyik megyeelnök-jelöltjét, akinek az ő kormánya idején volt egy 100 milliós kétes biznisze!

2022. június 19. - 10:25 | Belföld

Zsolna korábbi polgármestere, illetve a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) egykori vezetője, Igor Choma a Smer-SD megyeelnök-jelöltje Zsolna megyében - ezt Robert Fico jelentette be szombaton Zsolnán. 

Fico büszkén mutatta be egyik megyeelnök-jelöltjét, akinek az ő kormánya idején volt egy 100 milliós kétes biznisze!
Robert Fico és Igor Choma (Fotó: TASR)

Choma 2010 és 2018 között volt Zsolna polgármestere, 2010 és 2020 között pedig a Smer parlamenti képviselője. Az első Fico-kormány idején azonban még az NDS-t vezette, és ő volt az, aki aláírta az Állami Számvevőszék által is jelentősen előnytelennek ítélt elektronikus útvámról szóló százmilliós szerződést a SkyToll társasággal.

Igor Choma a bejelentésre összehívott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt években Zsolna egyszerű polgára volt, és nem egyik napról a másikra döntött az indulása mellett, hanem ez egy hosszú folyamat volt, mivel szavai szerint nem bírta tétlenül nézni a megye aktuális helyzetét. A megyei elnöki posztot a mostani ciklusban Erika Jurinová (OĽaNO) tölti be, aki előtt három cikluson volt megyei elnök a Smer jelenlegi egyik alelnöke, Juraj Blanár.

Choma eltékozolt lehetőségnek ítélte Jurinová munkásságát a megye élén, mivel szerinte nem lehet ebből az időből szinte semmi pozitívumot kiemelni. Prioritásának a közlekedést, az egészségügyet és az oktatást nevezte, és azt mondta, találkozni szeretne a megye polgármestereivel, hogy az ő igényeik alapján állítsa fel a programját.

Robert Fico vele kapcsolatban elmondta, hogy most jelöltet állítottak, akinek a támogatásáról viszont szeretnének tárgyalni a Hlas-SD-vel, a Republikával és az SNS-szel.

(TASR)