Fico, Danko és Kiska is gratulált az újraválasztott cseh elnöknek

Robert Fico kormányfő a közösségi oldalán gratulált Miloš Zeman cseh köztársasági elnöknek, aki újabb öt évig marad az államfő.

„Gratulálok a barátomnak, Miloš Zemannak, hogy újraválasztották a Cseh Köztársaság elnökévé. Mindig is intelligens és tapasztalt politikusnak tartottam, és örülök, hogy a csehek ismét mellette döntöttek” – írta Fico a közösségi oldalán.

„A választásokat nem szokás kommentálni, a választásokat tiszteletben kell tartani, de természetesen, gratulálok szomszédainknak az elnökválasztáshoz. A cseh-szlovák kapcsolatok politikai szemléleten kívül is évek óta különösen átlagon felüliek, és jó példája vagyunk annak, hogyan tud egymás mellett nyugodtan élni két ország, kölcsönösen segítve és tiszteletben tartva egymást” – nyilatkozta Andrej Danko (SNS) házelnök.

Tisztelt elnök úr, őszintén gratulálok az újraválasztásához a Cseh Köztársasági elnöki fukciójába.  Az országaink és az emberek közti kapcsolatok különlegesen szorosak. Meggyőződésem, hogy a támogatásukkal a továbbiakban is így folytathatjuk. Különösen az idén, a közös évfordulók évében” – üzente Kiska Zemannak.

Andrej Kiska végül egészséget, szerencsét és sikereket kívánt az újraválasztott cseh elnöknek, aki hamarosan hivatalos látogatásra érkezik Szlovákiába.

TASR/FB/para