Fico egytáltalán nem akkora hülye, mint a neki önfeledten tapsikoló közönség

Barak László | 2022. március 1. - 14:32 | Vélemény

Nagyon nagyot ment Robert Fico a neten. Pedig semennyire nem lett jobb politikus meg ember, mint amilyen eddig volt. Ahhoz hogy tömegével megtapsolja őt számtalan elhanyagolt falusi háziasszony, műkörmös maca, valamint akármikor és akárhol okostóniskodó párjaik tömegei (mély tisztelet a szabályt erősítő mindenkori kivételeknek!), annyit kellett csak tennie, hogy felszólította Zuzana Čaputová köztársasági elnököt, Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnököt és Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt, hogy „foglalkozzanak Szlovákiával és a nemzeti érdekekkel.”

Fico egytáltalán nem akkora hülye, mint a neki önfeledten tapsikoló közönség
Fotó: TASR

Azt persze egyáltalán nem fejtette ki Robo, hogy mi lenne az a „nemzeti érdek”. Annyit ugyanis untig elég volt mintegy mellékesen beköpnie, hogy célpontjai úgymond, „radikalizálják a helyzetet és feleslegesen gerjesztik a feszültséget”.

Mintha Čaputová, Heger vagy épp a kvázi libapásztor Kollár lettek volna azok, akik a megveszett Putyint ráküldték az ukránokra lövöldözni...!

Mitha ezek hárman titokban összeesküdtek volna, hogy elhanyagolják az országot sújtó covidjárványt... És egy gonosz amerikai cilinderből elővarázsolják a „drasztikus áremelkedést“... Ugyan ki más lenne képes arra, hogy így taszítsa kegyetlen rabszolgasorsba az egész az önpusztításra manipulált emberiséget...!

Komoly ember egy sem gondolhatja egyébként, hogy Robert Fico nem az egyik legdörzsöltebb a szlovákiai politikus. Holbiztos tehát, hogy egytáltalán nem akkora hülye, mint a neki önfeledten tapsikoló közönség.

Jól tudja, hogy Szlovákia az egész normális világgal együtt bizony igenis részese az orosz-ukrán fegyveres konfliktusnak!

Ahhoz viszont, hogy ezt valaki képes legyen megérteni, el kell fogadnia a frázist, hogy harapós kutyát nem szabad szájkosár nékül az utcára engedni!

Ha tehát az orosz kardcsörtetést és hadi nyomulást nem kezelné a helyén az egész világ, csak idő kérdése lenne, hogy mikor válnak leigázandó prédává a további leggyengébbek. Többek között azok az európai országok, amelyek annak idején a szovjet birodalom szovjet fegyverekkel őrzött csatlósállamaiként voltak kénytelenek vegetálni.

Mármost merő ostobaság, abban hinni, hogy a volt keleti blokk csatlósállamai egyedül képesek magukat megvédeni.

Kizárólag ez az oka annak, hogy ezek az államok - többek között Szlovákia is - csatlakoztak annak idején az Európai Unióhoz meg az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez, azaz a NATO-hoz.

Méghozzá egyáltalán nem a népek halántéknak tartott fegyverekkel kényszerítve, hanem önkéntesen!

Akik tehát most a hatalomért bármire képes Robert Fico parasztvakító politikai zsonglőrködésének felülve Putyinék helyett a Európai Unióra, a NATO-ra, nem utolsósorban az Észak-atlanti Szerződés Szervezetére legtöbbet költő Egyesült Államokra köpködnek gondolkodás nélkül és majdnem teljesen féktelenül, talán észrevehetnék, hogy mindezt épp egy amerikai platformon, a Facebookon tehetik!

Kár fölösleges illúziókat táplálni, nem fognak semmit észrevenni...!

Címkék: Robert Fico, Szlovákia