Fico elárulta, mihez kezdene az adóval

2017. december 17. - 09:20 | Belföld

Robert Fico kormányfő az RTVS szombati politikai vitaműsorában a jelenlegi adórendszer működéséről beszélt.

Fico elárulta, szerinte úgy jó az adórendszer, ahogy van: „Nem szükséges sem emelni, sem csökkenteni az adót. Örülnék neki, ha a jelenlegi szinten maradnának.”

A kormányfő szerint nem kizárt, hogy hamarosan a cégek jövedelmi adója egy százalékkal csökkenhet. „Először szedjük be az adókat. Peter Kažimír pénzügyminiszter ezen a téren hatalmas munkát végez” – húzta alá.

Fico a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban, amelyet a héten fogadott el a parlament, kijelentette, nem ért egyet azzal, hogy a kormánynak takarékoskodnia kellene, hiszen az ország szerinte kedvező gazdasági helyzetben van.

A kormányfő hozzátette, odafigyelnek arra is, hogy ha többet nyújtanak az embereknek, akkor a munkáltatók igényeit is figyelembe vegyék. Ilyen például a szakképzett munkaerő hiánya, amelyre igyekeznek megoldást találni.

„Az, hogy baloldali párt vagyunk, nem jelenti, hogy egyben ostobák is. Az intézkedésekkel nem csökkenthetjük az ország versenyképességét” – tette hozzá.

Fico a műsorban arról is beszélt, hogy hibát követett el, amikor először indult az elnökválasztáson. Elmondta azt is, hogy lát elég potenciált a Smerben ahhoz, hogy megnyerje a következő parlamenti választást, és ezért mindent megtesz.


TASR/para

Címkék: Robert Fico, adó