Fico elküldte levelét Kiskának: Fizessen 990 ezer eurót

Robert Fico kormányfő kedden elküldte azt a levelet Andrek Kiska államfőnek, amiben az áll, hogy fizessen 990 ezer eurót azért, hogy több alkalmommal a kormánygéppel repült haza Poprádra. Fico minderről a parlament azon rendkívüli ülésén tájékoztatta a képviselőket, amelyiken az ellenzéki képviselők megpróbálják leváltani Robert Kaliňák belügyminisztert.

Fico elküldte levelét Kiskának: Fizessen 990 ezer eurót
-illusztráció- (Fotó: TASR/Vladimír Benko/MV)

"Ha azt akarjuk, hogy rend legyen ebben az országban, mindenki fizesse ki azt, amit kell“ – jelentette ki Fico.

Emellett Fico arról is beszélt, hogy Kiska Kaliňák megszállottja. „A parlament kérte meg arra a belügyminisztert, hogy tegye közzé a jelentést a kormánygéppel folytatott repülőutakról“ – figyelmezetettt a kormányfő.

A kormányfő már novemberben felhívta Kiska figyelmét arra, hogy fizessen. “Az elnök úrhoz fordulok, elküldtem neki egy számlát, s arra kérem, hogy fizessen ki 1 millió eurót a Szlovák Köztársaságnak. Mert úgy gondolom, hogy ki kell fizetnie ezt az összeget. Elutasítom az üres kijelentéseket, amikből az elmúlt időszakban egyre több van“ – mondta Fico.

Erre reagálva Kiska azt mondta, megérti, hogy Fico frusztrált az elvesztett megyei választások miatt. Megértem, hogy idő kell ahhoz, hogy megszilárdítsa a pártját, amelyben egyre nő az elégedetlenség, főleg a belügyminiszter tevékenysége miatt. Ezután pedig az ország problémáival, a korrrupcióval kellene foglalkozni“ – áll az elnöki nyilatkozatban.

„Ahogy már megszokhattuk, az elnök úr elhárítja a figyelmet a saját problémáiról. Egyáltalán nem értem, hogy mi köze a megyei választásoknak ahhoz, hogy ő magáncélokra használta a kormánygépet“ – reagált az államfő nyilatkozatára Fico.

TASR/para