Fico elnézést kérhetne a sorosozás miatt, véli Rudolf Schuster

2018. július 24. - 20:36 | Belföld

„Minden politikus kissé öntelt, de Fico már tanácsot sem fogadott el” - címmel jelent meg egy  -Rudolf Schuster korábbi szlovák államfővel készített  - terjedelmes interjú a DenníkN portálon, amelyben az exelnök megjegyzi, hogy ő már két éve is Robert Kaliňák belügyminiszter menesztését tanácsolta.

Fico elnézést kérhetne a sorosozás miatt, véli Rudolf Schuster
Fotó: tasr

A portál megkérdezte

Schustert, mit szól Fico sorosozására, azaz, hogy megvádolta a fiatal szlovákiai tiltakozókat, hogy azok kormányellenes akcióját külföldről támogatják. A 1999–2004 között elnökösködő expolitikus ezt a ficói magatartást túlzottnak tartja. „Nem tudom, honnan szerezte az egykor kormányfő az információkat...de nem szükséges mindenre túlérzékenyen és ingerlékenyen reagálnia... És ha már mondott valamit, ami nem volt helytálló, akkor elnézést is kérhetne” - véli Schuster.

„Semmi ilyet nem tett – a mai napig ugyanazt állítja, hogy a megmozdulásokat külföldről szervezték.” - hangzott erre a DenníkN megjegyzése.

„Egy politikus nagysága abban rejlik, hogy ha tévúton jár, képes elnézést kérni” - hangzott a korábbi államfő megállapítása.

„Az emberek nagyobbra értékelik, ha valaki azt mondja, nézzék el ezt a balga lépésemet, ezt rosszul mértem fel. Egy ilyen kijelentéssel nagyobb haszonra számíthat annál, mintha csak makacsul hajtogatná a korábbi tévedését...” - így Schuster. A kérdésre, mit szól az új miniszterelnökhöz, Szlovákia második elnöke elmondta, Peter Pellegrininek jobb a viszony a sajtóhoz és jobban is kommunikál. Minden azon múlik, meddig tudja képviselni ezt a vonalat, mert megárt neki, ha Ficóhoz hasonlóan béka-egér harcba bocsátkozik.

DenníkN