Fico erőt is alkalmazna, Kollár meg nagyon kemény lenne - a migránsok kérdésében nagy az egyetértés a Smer és a Sme rodina között

2023. szeptember 24. - 13:31 | Belföld

A Sme rodina elnöke, Boris Kollár és a Smer vezetője, Robert Fico egyetértenek abban, hogy vissza kell állítani az ellenőrzést a Magyarországgal közös határon.

Fico erőt is alkalmazna, Kollár meg nagyon kemény lenne - a migránsok kérdésében nagy az egyetértés a Smer és a Sme rodina között
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Erről mindketten a TA3 vitaműsorában nyilatkoztak. A parlament irányítója jelezte, hogy ha helyet kapnak a következő kormányban, szorgalmazni fogja az illegális migráció elleni intézkedéseket. Fico ismét arról beszélt, hogy szükség esetén rendőri és katonai egységeket kell bevetni, és akár erőt is kell alkalmazni.

Kollár szerint a pártja egy szolidáris mozgalom, de zéró toleranciát hirdet a gazdasági migránsokkal szemben. Állítása szerint az illegális migránsok egy nap majd véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy csak keresztülutaznak Szlovákián. Úgy véli, azonnal meg kell védeni a határt. Ezért intézkedéseket ígér, "hogy lezárják a határt, hogy ne kóboroljanak errefelé, és nagyon kemények leszünk".

(TASR)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: