Fico és három gyanúsított cimborája megint úgy érzi, agyonsértették a szegény jogaikat!

2022. július 29. - 14:59 | Belföld

Robert Fico nélkül nem kezdődhet meg a hétvége, a Smer elnöke Robert Kaliňák, Marek Para és Tibor Gašpar tartott sajtótájékoztatót arról, hogy gazemberek bandájával állnak szemben, akik napi szinten sértenek törvényt és a jogaikat.

Fico és három gyanúsított cimborája megint úgy érzi, agyonsértették a szegény jogaikat!
Forrás: Facebook-video

A tájékoztató során arra jutottak, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség vizsgálótisztjei, illetve a Speciális Ügyészség ügyészei közösen szabotázst követnek el annak érdekében, hogy likvidálják a Smer-SD-t.

Fico már azzal állt ki a sajtó elé, hogy bizonyára erre sincs precedens Szlovákiában, hogy négy gyanúsított tartana sajtótájékoztatót, majd elmondta, nem azért jöttek és bizonyára senki nem tekint rájuk úgy, mint akik jajveszékelni jöttek. Ezután tért rá arra, hogy gazemberek bandájávalnak szemben, akik a NAKA-n belül és a Speciális Ügyészségen politikai utasításra napi szinten törvényeket sértenek és az alapjogaikat tiporják el.

"Még az ŠtB (kommunista titkosrendőrség) is adott valamilyen formát az eljárásainak, de itt már semmi ilyen nincs" - hangsúlyozta Fico, és megszámlálhatatlanul sokszor ismételte meg, hogy napi szintű törvénysértés zajlik politikai utasításra.

Példaként említette például, hogy az ügyirattal való megismerkedésre alig kapott lehetőséget és nem jelent meg az a vizsgálótiszt, aki azt aláírta, csak egy "szamarat" küldött maga helyett, aki semmilyen kérdésre nem tudott válaszolni.

Olyasmikkel dobálózott, hogy tanúkat készítenek fel a NAKA nyomozói az ellenük irányuló tanúvallomásra és azt addig finomítják, míg megfelelő nem lesz.

Fico úgy véli, mindez azért történik, mert likvidálni akarják az ellenzék egyik vezető pártját. "A politikai pártok a Szlovák Köztársaság alkotmányos rendszerének részét képezik, és ha valaki az alkotmányos funkcióját arra használja, hogy az alkotmányos berendezkedésben kárt tegyen, az a szabotázs bűncselekményét követi el" - fogalmazott.

Emiatt pedig feljelentést tesznek.

Itt megtekinthető Ficóék teljes sajtótájékoztatója:

(TASR/parameter)