Fico és Kaliňák is gyanúsítottak maradnak, de máris óbégatnak Žilinkának!

2022. augusztus 13. - 13:42 | Belföld

Ladislav Masár, a speciális ügyész, Daniel Lipšic helyettese elutasította Robert Fico, Robert Kaliňák és társaik panaszát a meggyanúsításuk ellen. Embereink viszont ezt nem hagyják annyiban, rögvest küldik is panaszukat a főügyésznek.

Fico és Kaliňák is gyanúsítottak maradnak, de máris óbégatnak Žilinkának!
A Smer "vezetése" (Forrás: Facebook)

Fico egyszer már befürdött ezzel, amikor Maroš Žilinka főügyész azzal dobta vissza a 363-as büntetőjogi paragrafusra hivatkozó panaszát, hogy azt egy csöppet elsiette, hiszen a rendes eljárás szerint előszöris a gyanúsítással szembeni panaszról kell döntenie a fellebbviteli szervnek. Ez most megtörtént, így minden további nélkül teleóbégathatják sérelmeikkel a főügyész postaládáját. Fico el is panaszolta, hogy a gyanúsításuk elleni panaszt az elfogult helyettes, Masár bírálta el.

A Smer elnöke üzent néhány keresetlen szót Hamran Istvánnak is, akit nem mellesleg "olcsó Jóskának" nevezett, miután az országos rendőrparancsnok a héten arról beszélt, hogy mostanáig a Fico-kormány vagy az általa jelölt 17 befolyásos személyiségét ítélték már el jogerősen, valamint beszélt további esetekről, melyek kapcsán benyújtották a vádemelést.

"Nem ismerek még egy olyan országot, ahol az országos rendőrkapitány sajtótájékoztatója felét a legerősebb ellenzéki párt elleni támadásnak szenteli" - fogalmazott. Hamran szerinte "mentegeti a NAKA gazembereit" és likvidálja azokat a vizsgálótiszteket, akik "rámutatnak az igazságra".

Arra is emlékeztetett, hogy a bűnüldőző szerveknek ki kellene hallgatniuk az OĽaNO-tól az SaS-hez távozott Juraj Krúpát, aki egy interjúban azt mondta, hogy Jaroslav Naď védelmi miniszter jó helyet kínált neki a párt választási listáján, ha jóváhagyja az elnöki vétó megtörését. Fico szerint ez akkora korrupció, mint a ház.

A belügyminisztérium minderre úgy reagált, hogy a rendőrség szabad kezet kap a nyomozások során, és teljesen megbíznak bennük. Hozzátették, hogy "hosszú idő után, végre" ez így működik. A smeresek vádaskodását annak tudja be, hogy múltbéli gyanús eseteiket szeretnék vele elkendőzni.

(Denník N/TASR)