Fico és Kaliňák a Hilton szálloda egy titkos emeletén találkozgathatott az ország nagykutyáival?

2020. március 18. - 11:36 | Belföld

Marian Kočner korábbi jobbkeze, az egykori újságíró és SIS-ügynök, Peter Tóth rendőrségi vallomásából derül ki, melyet a Vihar (Búrka) fedőnevű akcióval kapcsolatos határozathoz csatoltak. Az említett akció során vett őrizetbe a rendőrség 18 személyt, köztük 13 bírót, akiket összefüggésbe hoztak a Kočner Threema-üzeneteiben kitárgyalt ügyekkel - adta hírül a Denník N.

Fico és Kaliňák a Hilton szálloda egy titkos emeletén találkozgathatott az ország nagykutyáival?
Robert Fico és Robert Kaliňák (Archív felvétel

A portál szerint már minimálisan 2016 óta pletykálnak arról, hogy Fico megjelent Mária Troškovával a Double Tree by Hilton szállodában, melyet egyébiránt két ismert Smer-közeli oligarcha, Juraj Široký és Jozef Brheľ birtokol. A szálloda garázsában annak idején egy, a smeres asszonyverő, Vladimír Jánoš ellen küzdő jogász, Ivan Katrinec készítette azt az inkriminált fotót Ficóról és Troškováról, valamint néhány testőrről, amikor megérkeztek. Egy speciális bejáratot használtak, melyhez kártyára volt szükségük. Ezzel pedig elkerülték a recepciót és a szálloda éttermét. Nemrégiben pedig a Plus 7 dní csípte el, amint egy nagy kofferral közlekedik a hotel garázsánál.

Peter Tóth vallomása szerint azonban nem arról van szó, amire esetleg elsőre gondolnánk Fico és Trošková viszonyát illetően, hanem arról, hogy Fico és rajtakívül Kaliňák is egy rejtélyes találkahelyként használták a hotelt, ahol Širokýn és Brheľen kívül Miroslav Výbohhal és Norbert Bödörrel is találkoztak, akik szintén a Smerhez közel álló oligarchák.

Tóth egy korábbi vallomásából kiderül, hogy Kočner Bödörön keresztül próbálta elérni, hogy a Fico-kormányban a nemrég szintén letartóztatott és vizsgálati fogságba helyezett Monika Jankovská kaphassa meg az igazságügy-miniszteri posztot, Bödörről pedig közölte azt is, hogy részt vesz a Smer ún. "szűkebb vezetésének" találkozásain, olyan személyekkel együtt, akik nem tagjai a pártnak.

"Ezeket az értekezleteket a Double Tree by Hilton szálloda egy privát emeletén tartják, ahová csak egy speciális felvonóval, bizonyos kiválasztott személyeknek szabad a feljutás. Ezeken a találkozókon vesz részt Robert Fico, Robert Kaliňák, Jozef Brhel, Miroslav Výboh, Juraj Široký és Norbert Bödör" - fogalmazott Tóth a vallomásában, melyből a Denník N közölt részleteket.

Az érintettek ezt tagadják. Bödör szóvivője szerint nem vehető komolyan, amit Tóth állít, mivel azzal csak a saját tetteiről próbálja elterelni a figyelmet.

Výboh monacói tiszteletbeli nagyköveti irodájának munkatársa azt válaszolta, az állítások már-már a konspirációkkal határosak.

(Denník N)