Fico fortyog, lukacsos ementálihoz hasonlítja a NAKA-t

2021. február 18. - 14:37 | Belföld

Semmi közük hozzá! - csattant fel Robert Fico exkormányfő az újságírók előtt, amikor a sajtó munkatársai az iránt érdeklődtek, csütörtökön délelőtt milyen ügyben hallgatta ki a rendőrség.

Fico fortyog, lukacsos ementálihoz hasonlítja a NAKA-t
Fotó: TASR

Az ellenzéki Smer-SD elnöke reggel érkezett a pozsonyi rendőr-főkapitányság épületéhez. Majd miután elhagyta a helyszínt, kicsit még dühöngött a közösségi oldalán. Fico azt kifogásolja, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől (NAKA) kiszivárognak az információk, ahogy azt is, hogy a rendőrkapitányság épületében egy csomó újságíró várt rá.

Fico szerint nem normális, hogy újságírók hordája állt az épület előcsarnokában, akik tisztában voltak azzal, ki érkezik oda és mikor. "A NAKA-tól úgy szivárog ki minden, mintha az egy lyukacsos ementáli sajt lenne" - jegyezte meg az exkormányfő. Úgy véli, ezzel valamit kezdenie kellene a belügyminiszterenek, mert hasonló esetben akiket meggyanúsítanak, azoknak csorbulhatnak az emberi jogai.

A rendőrség közleményében azt mondja, folyamatban lévő ügyben nem adhatnak tájékoztatást.

Nem kizárt, hogy Fico az egykori gazdaságügyi minisztere, Peter Žiga ügyében tett tanúvallomást., akinek a cégénél február elején razziázott a NAKA.

TASR

Címkék: Robert Fico, NAKA