Fico helyében Érsek Árpád elhúzna a politikából

2020. január 15. - 11:15 | Belföld

Minisztereket szólaltatott meg a Denník N a kormány szerdai ülése előtt azzal kapcsolatban, mit szólnak Andruskó Zoltán, a Kuciak-gyilkosság egyik közvetítője által elmondottakra. Akadt aki nyilatkozott, más kitérő választ adott.

Fico helyében Érsek Árpád elhúzna a politikából
Fotó: TASR

Andruskó vallomásában azt mondta, hogy Marian Kočnernek számos befolyásos barátja van a politikában, és köztük említette Robert Ficót, a Smer elnökét, valamint Robert Kaliňák korábbi belügyminisztert is. Hozzátette azt is, hogy félt elmenni a rendőrségre, mivel azt a Smer irányította.

Érsek Árpád a Ficóval kapcsolatban elhangzott információra úgy reagált, hogy ő a helyében távozna a politikából. Ezt viszont Fico személyes döntésére, valamint a Smerre bízza. Úgy gondolja, hogy a nyilvánosságra került információk után már nehéz volna a Smerrel koalícióra lépni a választások után.

A lap érdeklődött Miroslav Lajčák külügyminiszternél is, aki viszont nem kívánta kommentálni a cselekményt. A kérdésre, hogy nem zavarja-e őt ez a Smer jelöltjeként, azt válaszolta, "engem sok minden zavar, de nem kell mindet kommentálnom".

Szűkszavúan nyilatkozott az ügyben Peter Žiga gazdasági miniszter, a Smer egyik alelnöke is, és tulajdonképpen nem mondott semmit, csak annyit, hogy nem figyelte, mit mondott Andruskó a bíróságon, csak annyit tud, hogy folyamatban van a bírósági tárgyalás.

(Denník N)