Fico jól beszólt a menesztését kezdeményező párttársának

Robert Fico két hét hallgatás után megtörte a csendet és mindjárt neki is ment annak a smeres Monika Smolkovának, aki többedmagával levélben szólította fel Ficót és Robert Kaliňákot, mondjanak le posztjaikról. - írja a Sme.sk.

Fico jól beszólt a menesztését kezdeményező párttársának
Fotó: tasr

A Smer elnöke kifejtette véleményét a Kassai kerülethez tartozó járások smeres tisztségviselőinek a párt elnökségének címzett leveléről, amiben megüzenték azt is, szeretnék, ha Peter Pellegrini lenne a tömörülés vezetője.

Fico Smolkovával, a párt leköszönő európai parlamenti képviselőjével kapcsolatban sértődött megjegyzést tett. Bosszantja, hogy valaki olyan szólogat be a Smernek, aki Brüsszelben több ezer eurós fizetést vett fel és nem is a saját zsenialitása miatt került ki az EP-be, hanem a párt hozzájárulása miatt.

Azzal összefüggésben, hogy Smolkováék rendkívüli kongresszus összehívását kezdeményezik a pártelnök megjegyezte, nem lát okot a személyi változtatásokra, és párton belüli vitát kezdeményez, hogy megismerje a járási szervezetek véleményét.

Smolková erre azt nyilatkozta, örül, hogy a pártbéli elnöke újra jó formában van. "Jó, hogy elhagyta a fővárosi pártközpontot és a vidéket fogja járni", mert szerinte ennek hiánya is az elnökséghez intézett levél megírásához vezetett.

Fico nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a levél megalkotóit megfosztják-e a pártban betöltött posztjaiktól. Smolková egyelőre nem akar kilpéni a legerősebb kormánypártból.

(Sme)