Fico keresi álmai házát, de egyelőre nem költözik a Bašternák-villából

2017. március 22. - 11:13 | Belföld

Robert Fico az ellenzék ismételt felszólítása ellenére továbbra sem költözik ki az adócsalási botrányairól elhíresült vállalkozó, Ladislav Bašternák tulajdonában álló Bonaparte lakókomplexumból.

A kormányfő a keddi sajtótájékoztatón elmondta, majd akkor költözik ki a Bonaparte lakókomplexumból, amikor megtalálta álmai házát, ahol élete hátralévő részét eltöltheti.

„Az adócsaló Matovič nem fog kiűzni a lakásomból“ - jelentette ki Fico, aki továbbra is keresi a számára megfelelő házat.

A kormányfő azt is megjegyezte, a lakást a saját pénzén bérli, s egyúttal lemondott a lakástámogatási jogosultságról is. Fico kijelentette, Andrej Kiska államfővel ellentétben ő ezzel pénzt takarít meg az államnak.

A kormányfő február végén azt ígérte, ha eljárás indul a Bonaparte tulajdonosa, Ladislav Bašternák ellen, abban az esetben kiköltözik a tőle bérelt lakásból. Az ellenzéki pártok kedden felszólították Ficót, hogy tartsa be ígéretét, és költözzön ki a komplexumból, Bašternák ellen ugyanis eljárás indult. Igor Matovič (OĽaNO) személyes segítségét is felajánlotta a költözésben. Mint elmondta, kíváncsi rá, hogy fogja a több tízezer eurót érő bútorait elcipelni a lakásból.


TASR/HN/para