Fico kijelentette, nem lesz ott Zelenszkij beszédén a parlamentben, majd hajbókolt egy nagyot a magyar kormánynak

2022. május 9. - 15:16 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke nem lesz jelen kedden a parlamentben, amikor videón keresztül felszólal Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – írja a Čas.sk.

Fico kijelentette, nem lesz ott Zelenszkij beszédén a parlamentben, majd hajbókolt egy nagyot a magyar kormánynak
Robert Fico (Fotó: TASR)

Fico ezt hétfőn jelentette ki a gazdaságügyi minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

„Biztos, hogy nem leszek ott” – mondta Fico, majd hozzátette, hogy nem fog olyan embert hallgatni, aki állítása szerint napi szinten hazudik. Szerinte, amit az ukrán elnök mond, az árt Szlovákia érdekeinek.

A Smer elnöke továbbá hozzátette, hogy az orosz olaj és gáz leállítása súlyosan károsítja Szlovákia nemzeti érdekeit, és elfogadhatatlannak tartja az egészet. Szerinte Magyarországhoz hasonlóan kellene cselekedni.

„Ha a szlovák kormány semmit sem tesz, fejet hajt az Európai Bizottság feltételei előtt és nem azt fogja tenni, mint a magyar kormány, tehát nem fog harcolni a saját energetikai érdekeiért, akkor Szlovákiában az emberek 2 euró feletti benzinre és naftára számíthatnak” – idézi Ficót a Čas.sk.

Bízik benne, hogy az orosz olajbehozatalt tiltó EU-s szankciót nem fogják elfogadni. Szerinte van értelme árstopot bevezetni a benzin és a nafta árát illetően, mégpedig 1,4-1,5 euró körüli összegben. „Az orosz olaj leállítása teljes sületlenség. Ez az Egyesült Államok kitalációja” – állítja Fico.


(Čas.sk)