Fico kijelentette, a parlamenti választásig ő marad a Smer-SD elnöke 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke csütörtökön kijelentette, a jövő évi parlamenti választásig biztosan ő marad a párt elnöke.

Fico kijelentette, a parlamenti választásig ő marad a Smer-SD elnöke 
TASR

„Húsz éve vezetem ezt a pártot, és vezetni is fogom legalább még 2020 februárjáig, a parlamenti választásig. Ezen változtatni nem lehet, egyszerűen így vannak lefektetve a játékszabályok. Hogy mi lesz a választás után, azt majd meglátjuk” – mondta Fico az újságíróknak a párt kassai megyei szervezetének tanácskozása előtt a Kassa melletti Kisidán.

A pártelnök a párt több kerületi szervezetével is tárgyalt. A találkozókat amiatt a levél miatt hívták össze, amelyet Monika Smolkovának, a Smer-SD Kassa 3 járási elnöke és a párt leköszönő EP-képviselője írt, amelyben a Smer-SD néhány Kassai kerületi funkcionáriusával közösen arra szólítja fel Robert Ficót és Robert Kaliňákot, hogy mondjon le a pártban betöltött funkciójáról, továbbá felszólítják Peter Pellegrinit, hogy pályázza meg a pártelnöki posztot. A levélírók rendkívüli pártkongresszus összehívását kérték.

„Működő, jó kormányunk van, nagyon örülök, hogy a kormány és Peter Pellegrini kormányfő élvezi a járási pártstruktúrák támogatását, ugyanakkor elmondhatom, hogy Robert Fico pártelnök is élvezi a bizalmukat. Úgyhogy tandemben megyünk tovább, folytatjuk, csak meg kell beszélnünk, milyen receptet kínálunk Szlovákiának erre a helyzetre” - mondta.

Hozzátette, a tárgyalás témája, hogy mit kínáljanak fel az embereknek, hogy a Smer-SD továbbra is vonzó párt legyen és megnyerje a parlamenti választást. Tagadta, hogy lázadás lenne a pártban, és hozzátette, csak „egy elégedetlen hölgyről” van tudomása, akit nem jelöltek EP-képviselőnek.

Smolková azonban azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy több ügy, elégedetlenség és az emberek támogatásának elvesztése vezetett ahhoz, hogy változást akarnak a Smer-SD vezetésében. „Várom a rendkívüli pártkongresszust és a felhívást, hogy jelentkezzen, aki a párt elnöke akar lenni” – mondta.

TASR