Fico a kormánykoalíció "gusztustalan működéséről" beszélt, 20 percen át ekézte a belügyminisztert

2021. szeptember 23. - 14:44 | Belföld

A belügyminiszter ellen indított bizalmatlansági indítványról szóló javaslat kapcsán Robert Fico több mint 20 percen át ekézte Mikulecet.

Fico a kormánykoalíció "gusztustalan működéséről" beszélt, 20 percen át ekézte a belügyminisztert
Robert Fico (Fotó: TASR)

A Smer-SD a kormánykoalíció "gusztustalan működéséről és a politikai jogokkal való visszaélésről" beszélt. Kiemelte a rendőrségen belül kialakult helyzet súlyosságát. „Ne hazudjuk tovább, hogy a rendőrség háborújáról van szó” – jelentette ki, majd hozzátette, durva jogsértésről, valamint a különféle ügyek kivizsgálásának célzott manipulálásáról van szó.

Hozzátette, a politikai pártok maffiájáról beszélnek, amely a biztonsági erőkön belül is működik. „Tudassák velem, ha az én maffiámról van szó, hadd tudjam” – szúrta oda Fico. A koalíciós képviselők a háttérben igennel válaszoltak.

Erre reagálva Roman Mikulec belügyminiszter az OĽaNO sajtótájékoztatóján elmondta, kiáll a rendőrök mellett, majd felsorolta azoknak a „bűnbánóknak” a nevét, akik a korrupciós ügyekben Ficóék ellen vallanak, holott mindannyian hozzá közel álló emberek voltak.

„Teljes szélességgel kiállok a belügyminiszter mellett” – jelentette ki Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, és ugyanezt mondta Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő is.

Kapcsolódó cikk:
Matovič megint parádézott a parlamentben: helyben megalkotta a „díszletet” Fico beszédéhez


(TASR/para)