Fico: A kormánykoalíció még létezik, szavaznia kellene a Híd képviselőinek

2020. február 21. - 21:49 | Belföld

A Híd képviselőinek kedden részt kellene venniük a gyorsított eljárásról szóló szavazáson, mert a kormánykoalíció még nem fejezte be a működését – jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke.

A parlamentnek pénteken el kellett halasztania a szavazást, mivel határozatképtelen volt.

„Elvárjuk, hogy a kormánykoalíció képviselői jelen legyenek a voksoláson és ne blokkolják ezt a parlamenti ülést. Példa nélküli a helyzet. A kormányban ott vannak a Híd miniszterei, de amikor a parlamentben kellene szavazni, akkor hiányoznak a képviselői”

- mondta Fico.

„Mindent meg fogunk tenni, hogy elfogadja a parlament ezeket a javaslatokat, mert a nyugdíjasok megérdemlik. És a szlovák nyilvánosság is megérdemli, hogy végérvényes álláspontra helyezkedjünk az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban”

- folytatta Fico.

Erik Tomáš Smer-SD képviselő szerint az embereknek figyelniük kellene, hogy mely pártok támogatják a 13. nyugdíj bevezetését és a családi pótlék emelését, és Boris Kollárt, a Sme rodina elnökét is képmutatónak nevezte ebben a kérdésben.

„Azt mondja, hogy támogatni akarja az elfogadásukat, de semmivel sem járul hozzá ehhez”

- jelentette ki Tomáš.

Fico hozzátette, Bugár Bélának továbbra is teljesítenie kell egy koalíciós partner kötelességeit.

„A kormánykoalíció még létezik, a választás napján fejezi be a működését. Megengedhetetlen, hogy a Most-Híd képviselői fütyüljenek a gyorsított eljárás megszavazására, ha egyszer azt a kormány jóváhagyta”

- állítja Fico.

TASR