Fico levelet intéz az UEFA-hoz a szlovák U21-es válogatott Eb-kiesése miatt

2017. június 25. - 18:08 | Belföld

Fico a bundagyanús Olaszország–Németország mérkőzés miatt bukott ki.

„Robert Fico kormányfőt megdöbbentette, milyen módon esett ki a szlovák U21-es válogatott a Lengyelországban megrendezett Európa-bajnokságról. Nagyon nyugtalanítja, hogy a Németország–Olaszország mérkőzés eredménye nem oszlatja el a kétségeket afelől, hogy a mérkőzést a fair play szabályai alapján játszották. Ezért már holnap nyílt levelet intéz az UEFA elnökéhez“

– közölte a kormányfő szóvivője, Beatrice Szabóová vasárnap a TASR hírügynökséggel.

A C csoport párharcaival fejeződött be szombaton a lengyelországi U21-es Európa-bajnokság első szakasza, melynek végén kialakult az elődöntő mezőnye.

A németek Olaszország elleni egygólos veresége egyben azt is jelentette, hogy Szlovákia nem jutott a legjobb négy közé. A legjobb csoportmásodik Németország gólkülönbsége 5:1, míg Szlovákiáé 6:3 volt.

A szlovák válogatott cseh trénere, Pavel Hapal a C csoport küzdelmeinek befejezése után nem kertelt, s bundagyanús meccsként értékelte az Olaszország–Németország párharcot. „Az, amit az utolsó csoportmeccsükön a németek és az olaszok produkáltak a foci szégyene” – fakadt ki az edző, aki ezzel arra utalt, hogy mindkét együttes olyan eredményre törekedett, mellyel az ellenfelet is segítve az elődöntőbe kerüljön.


TASR/para