Fico megdicsérte a süsü sajtó munkáját! Na nem direkt, csak közvetve

2019. július 1. - 14:30 | Belföld

A Smer már készülődik a jövőre esedékes parlamenti választásokra. -  ezt Robert Fico ismerte be hétfői sajtótájékoztatóján. Azt is bevallotta, hogy tudja, mikor lenne sokkal nagyobb a pártja támogatottsága.

Fico megdicsérte a süsü sajtó munkáját! Na nem direkt, csak közvetve
Fotó: tasr

"Ülünk és arról beszélgetünk, hogyan használjuk ki az előttünk lévő időt." - mondja a legerősebb kormánypárt elnöke. Az ember azt gondolná, hogy a szociális állam filozófiáját valló stratégiával rukkolnak elő, és aztán kiderült, hogy tényleg.

Fico beszélt arról, hogy számos lakossági fórumot akarnak szervezni, hogy személyesen győzködjék a maguk igazáról a választókat. "Csak ezen a héten én magam 4 rendezvénnyel számolok" - jegyezte meg az exkormányfő, aki szerint ha a sajtó normálisan viselkedne a Smerhez, akkor vagy 30 százalékos lenne a tömörülés népszerűsége. Ezzel a kijelentéssel közvetlenül a "nem normális" magatartást tanusító média munkáját "dícsérte meg", amelyik csupán visszafogottan érdekelt abban, hogy a Robert Fico nevével fémjelzett politika rátelepedjen az országra.

A párt első embere röviden kitért korábbi egészségügyi miniszterére, Tomáš Drucker személyére is, akiről már hónapok óta azt beszélik, egy új párt létrehozásán dolgozik. Fico úgy véli, nem kell tartania ettől a projekttől, mert az exminisztereegy " tipikus liberális kávéházi politikus."

A pártvezér elmondta, nem adottak egy előrehozott választások feltételei, hiszen a különböző intezkedésekben - például a költségvetés paramétereiben - meg tudnak egyezni.

Fico kitért az alkotmánybíró-jelöltek megválasztásának kérdésére is. Az exkormányfő kifejtette, pártja ragaszkodik ahhoz, hogy a jelölteket titkosan válasszák meg.

A koalíciós partnerei, Andrej Danko és Bugár Béla ennek az ellenkezőjéről beszélt a múlt héten. Szerintük most, hogy a választás több ízben kudarcot vallott, nyíltan kellene megszavazni a további jelölteket, hogy minél hamarabb teljes létszámban működjön az alkotmánybíróság.

TASR

Címkék: Smer, Robert Fico