Fico megint Kiskát támadja: „Hozza nyilvánosságra, miből fizette a kampányát!”

2018. január 14. - 16:09 | Belföld

Robert Fico (Smer) kormányfő szerint Andrej Kiska köztársasági elnök a megengedettnél többet költött elnökválasztási kamányra 2014-ben.

A Smer elnöke vasárnap felszólította Kiskát, hozza nyilvánosságra az elnökválasztási kampánnyal kapcsolatos összes dokumentumot, szerinte ugyanis

„sok itt a gyanús dolog”.

Fico elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben törvénnyel szabályozzák a közjogi méltóságok adóügyeinek nyilvánosságra hozatalát, ráadásul visszamenőleg is igazolniuk kellene, miből finanszírozták a kampányukat.

„Ezzel az a célunk, hogy következő elnökválasztás tiszta legyen” - hangsúlyozta Fico, majd ismét nyomatékosította, hogy nem fog indulni a következő elnökválasztáson.

Andrej Kiska államfő csupán annyit reagált Fico szavaira, hogy a kormányfő végre túltehetné magát azon, hogy négy évvel ezelőtt vereséget szenvedett az elnökválasztáson.

Roman Krpelan, az elnök szóvivője elmondta, Kiska már a kampány idején is nyilvánosságra hozta annak kiadásait, ellenben Robert Ficóval. „Ennek ellenére Robert Kaliňák belügyminiszter többször is ráküldte a NAKA nyomozóját, aki a Smer tagja és támogatója volt” - tette hozzá a szóvivő.

TASR/para