Fico most egy transznemű modellre gerjed annyira, hogy a házelnököt kipenderítené a helyéről

2020. szeptember 7. - 16:44 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke lemondásra szólította fel Boris Kollárt, a parlament elnökét. A hétfői sajtótájékoztatón Fico rámutatott Kollár „etikátlan viselkedésére”, és hozzátette, szerinte ezt a média figyelmen kívül hagyta, az információkat csupán a bulvársajtó tette közzé. Ezzel arra a kommunikációra utalt, amit állítólag a parlament elnöke egy a transznemű modellel folytatott. A Smer-SD elnöke azt mondta, nem nyújtanak be indítványt Kollár leváltására.

Fico most egy transznemű modellre gerjed annyira, hogy a házelnököt kipenderítené a helyéről
Fotó: TASR

Fico kritizálta a médiát, mert szerinte a sajtónak vannak információi Kollár etikátlan viselkedéséről, mégsem hozta nyilvánosságra őket. Elmondása szerint a házelnök nem utasította vissza a bulvárhetilap információit. „Nem mondta, hogy ez nem igaz” - tette hozzá. Fico szerint az információk „a parlament elnökének emberi, etikai, erkölcsi kudarcát" mutatják.

A Smer-SD elnöke ismét megemlítette azokat a fotókat, amelyeken a Sme rodina vezetője a „maffia képviselőivel” látható, emlékeztetett arra, hogyan viselkedett a Čistý deň központ neveltjével, és arról is beszélt, hogy egyes információk szerint a Sme rodina mozgalom pénzt utal át Kollár cégeinek.

TASR