Fico nekiment Kiskának, de belerúgott a sajtóba is - Ján Kuciak sírja mellett!

Robert Ficót saját bevallása szerint sokkolta Andrej Kiska drámai hangú vasárnapi beszéde.

Fico nekiment Kiskának, de belerúgott a sajtóba is - Ján Kuciak sírja mellett!
Fotó: TASR

El kell hinnünk ezt neki.

Ha ugyanis nincsen sokkos állapotban, nyilván nem bírja kijelenteni azt, hogy Andrej Kiska beszédét nem Szlovákiában írták.

De ami még ennél sunyi maszatolásnál is égbekiáltóbb, nem azzal csapja a kormányhivatali ajtót az újságírókra (közvetve pedig a választópolgárokra!), hogy nem akar ezek után a két meggyilkolt fiatal sírján táncolni, mint ahogy azt szerinte az ellenzék, az államfő, és most tessék figyelni: A MÉDIA TESZI!

Ha nem számítana kegyeletsértésnek, azzal lehetne Robert Ficót melegebb vidékre küldeni, hogy minősíthetetlen kijelentéseivel tulajdonképpen kollégánk, Ján Kuciak és kedvese sírjára piszkított!

Maradjunk hát annyiban, hogy a szlovák kormány feje elvesztette józan ítélőképességét.

Ellenkező esetben eszébe sem juthat azzal uszítani összeesküvés-elméletekre bármikor fogékony feltétlen híveit, hogy Andrej Kiska beszédét holmi külföldi politikai boszorkánykonyhában kotyvasztották.

Ekkora ökörségekkel egyébként is csak a hatalmukat a leggátlástalanabbul manipulációkra építő politikai szélhámosok, bűnözők szoktak operálni! Például Vlagyimír Putyin, ha már a külföldi politikai boszorkánykonyhákra célozgat a minisztereelnök úr. Hogy az esetleges zavarkeltést elkerülendő, egyéb regnáló delikvenseket ezúttal ne is említsünk...

Ettől azonban sokkal ordenárébb cselekmény, sőt, virtuális újságíró-gyilkossággal felérő csúsztatás egy kormányfőnek azzal megvádolni a médiát, hogy annak képviselői meggyilkolt kollégájuk sírján táncolnak!

Csak azért, mert percről-percre tájékoztatják a nyilvánosságot a vonatkozó történésekről! És igenis van véleményük!

Többek között ugyanaz, mint Andrej Kiskáé. Aki a Ján Kuciak és kedvesének meggyilkolása miatt kirobbant országos méretű bizalmi válságot úgy szeretné áthidalni, megoldani, ahogy azt normális országokban szokás. Konkrétan a regnáló kormány gyökeres átalakításával. Ha pedig így nem megy, időközi választások kiírásával.

Fico tudatos csúsztatásával ellentétben mindkét megoldást lehetővé teszi az ország alkotmánya.

Ha ezt a vitathatatlan tényt egy jogi végzettségű politikus tagadja, akkor egyértelműen ostoba. Vagy a közönségét nézi hülyének! Az ostobaság nem bűn, hatalmi pozícióból hülyének nézni az embereket viszont a lehető legalávalóbb viselkedés. Ám mindkét esetben csak idő kérdése, mikor találja magát az elkövető a politika szemétdombján...