Fico nem kispályás, egy 600 ezer eurós lakásba jár haza a barátnőjével

2021. február 1. - 09:58 | Belföld

Robert Ficót korábban a Juraj Široký és a most korrupciós ügyekben való részvétellel meggyanúsított Jozef Brhel nevéhez köthető pozsonyi Hilton hotelben látták gyakorta, mostanság viszont egy óvárosi luxuslakásba látták hazajárni.

Fico nem kispályás, egy 600 ezer eurós lakásba jár haza a barátnőjével
Robert Fico - archív felvétel

Fico joggyakornok barátnőjével, az ügyésznek készülő Katarína Szalayovával számos éjszakát töltött a Hiltonban, pénteken viszont forró lett ott a talalj, ugyanis a NAKA ott is razziát tartott.

A Plus 7 dní fotósának sikerült lencsevégre kapnia, amint Fico egy új "menedékhelyre" tart, illetve onnan távozik. A Sokolská Residence nevű komplexum a pozsonyi Kálváriánál, a Slavín közelében található.

A lap szerint Szalayová pénteken kora este vette fel egy kb. 50 ezer euró értékű Volkswagen Arteonnal Ficót a Smer székházánál, majd az említett lakáshoz mentek, amelynek mélygarázsában parkoltak le. Két nappal később egy sofőr vette fel itt Ficót, majd elvitte egy tévévitára, illetve visszahozta őt onnan ugyanide.

A legfelsőbb szinten található a lakás, melyet Ficóék használnak. A 135 négyzetméteres lakás teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra. A teraszon hét biztonsági kamera található.

A lakást az ingatlanfejlesztő két évvel ezelőtt 600 ezer euróért kínálta, azóta bizonyára ennél jóval többet ér, különösen úgy, hogy az eredeti ár egy befejezés előtti állapotot tükröz.

A komplexum tulajdonosa egyébként hivatalosan a smeres képviselő, Dušan Muňko, aki a legutóbbi parlamenti választások előtt tett rá szert. Muňko családja akkoriban egy rakás milliós megrendelést szerzett az államtól.

Lányai birtokolják például azt az utazási irodát, amelytől 4 millió euró értékben rendelt meg utazásokat a belügyminisztérium és 6,6 millióért a külügyminisztérium.

A lap meg is kérdezte a smeres képviselőt, aki viszont kitérő választ adott a kérdésre, hogy az ő ingatlanában lakik-e Fico. A Plus 7 dní szerint Fico eleinte nem akart odaköltözni, ám fenntartották azt számára biztosítékként, ha mégis szükség lenne rá. Úgy tűnik, most szükség volt.

(Plus7dni)