Fico nem kommentálja Monika Jankovská vallomását

2020. november 26. - 18:14 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke nem kommentálja Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár vallomását. Utóbbi ellen korrupciós bűncselekmények ügyében indult büntetőeljárás. A beismerő vallomásában Ficót is megemlítette. A volt kormányfő cáfolta azt az állítást, hogy Norbert Bödör főnöke lett volna.

Fico nem kommentálja Monika Jankovská vallomását
Robert Fico (TASR)

Fico továbbra is pozitívan értékeli Jankovská államtitkárként elvégzett munkáját. „Azt, ami az államtitkár dolga, Monika Jankovská jól csinálta” – fogalmazott a volt kormányfő, aki egyben kifogásolta, hogy „kínzóeszközként” kezdik használni a fogva tartást.

Fico elmondása szerint a kormányzása idején Monika Jankovskával együtt kerestek megoldást arra, hogyan koordinálható az állami képviselet a jelentős ügyekben. Hangsúlyozta: az államtitkár magántevékenységéről semmit sem tudott, a Smer-SD-nek pedig semmi köze nincs a televíziós váltók ügyéhez. Azt is cáfolta, hogy a párt megpróbálta volna elintézni Marian Kočner szabadlábra helyezését. A vállalkozót „nagy hencegőnek” nevezte.

Arra a kérdésre, hogy Norbert Bödör főnöke volt-e, azt válaszolta, „persze”, hiszen mindenki „főnöknek” szólítja őt.

Nem zárta ki, hogy Bödör járt a Smer-SD székházában, ahogy azt Monika Jankovská állította a vallomásában.

Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár szerdán (november 25.) beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt. A terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják őt. Aprólékos információkat közölt az egyes vádpontokhoz köthető személyekről, köztük Marian Kočner vállalkozóról is. A Vihar fedőnevű rendőrségi akció után őrizetbe vett Jankovská ellen korrupciós bűncselekmények ügyében folyik eljárás.

TASR