Fico panaszt emelt a büntetőeljárás ellen

2019. december 12. - 17:29 | Belföld

Robert Fico, a koalíciós Smer-SD párt elnöke panaszt nyújtott be a büntetőeljárás ellen, amelyet szélsőségességgel összefüggő bűncselekmények, valamint bűncselekmények helyeslése miatt indított ellene a rendőrség. Fico egyetért Ľuboš Blaha (Smer-SD) képviselő Tomáš Honz speciális ügyészről tett kijelentéseivel. A pártelnök minderről a Pravda napilapnak nyilatkozott.

Fico panaszt emelt a büntetőeljárás ellen
Robert Fico (TASR)

„Ellenőriztettem azokat az információkat, amelyeket Ľuboš Blaha tett közzé a szóban forgó ügyészről. Ezek az információk abszolút hitelesek. Egy olyan emberről van szó, akihez közel állnak a kávéházak, Soros és az Open Society Fund” - közölte Fico. Hozzátette: a Speciális Ügyészi Hivatal folyosóin az ügyészek azt kiabálják, hogy Ficót be kell csukni, mindegy, miért.

A pártelnök elmondása szerint még aznap benyújtotta a panaszt, amikor kézbesítették neki a büntetőeljárás indításáról szóló határozatot. Egyben kilátásba helyezte, hogy panaszt fog emelni az ügyész elfogultsága miatt is. Leszögezte, hogy sérti őt az efféle eljárás. „Ha valaki azt mondja, hogy a cigánygyerekek az iskolában úgy viselkednek, mint egy állatkertben, akkor ez bűncselekménynek számít?” – tette fel a kérdést a volt kormányfő a Pravda vitaműsorában.

A Dobroslav Trnka volt főügyész és Ján Počiatek volt gazdasági miniszter beszélgetését rögzítő hangfelvétellel kapcsolatban kijelentette: ez a bűnüldöző szervekre tartozik. Úgy véli, meg kellene vizsgálni a szóban forgó felvétel jogszerűségét. Információi szerint nagyjából 60 ilyen felvétel készült Trnka irodájában. Nem zárta ki, hogy valamelyiken ő is szerepel.

TASR