Fico a párizsi tárgyalások előtt összehívta a biztonsági tanácsot

2024. február 25. - 19:35 | Belföld

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök hétfő (február 26-án) reggelre összehívta a Biztonsági Tanácsot és a kormányt, tárgyalni kíván a koalíciós partnerekkel is. Tette ezt az Európai Unió és a NATO által tervezett párizsi találkozó kapcsán, ahol az ukrajnai helyzetről terveznek beszélni. Erről a miniszterelnök a közösségi oldalon tájékoztatott.

Fico a párizsi tárgyalások előtt összehívta a biztonsági tanácsot
TASR-felvétel

„Kiráz a hideg azoktól az információktól, amelyekről hétfőn beszélnünk kell. Ezért is kell reggel beszélnem az állam biztonsági, hírszerzési és politikai vezetőivel“ – jelentette ki a miniszterelnök.

Kifejtette, hogy az EU és a NATO partnereinek részt kell venniük a franciaországi tárgyalásokon, és Ukrajnára kell összpontosítaniuk. Szerinte a Nyugatnak két lehetősége van, vagy a feszültség további eszkalációja és Ukrajna katonai támogatása, vagy érdemi béketerv bemutatása. Fico az első lehetőségre számít.

Kijelentette: mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a szlovák katonák közvetlen részvételét a háborúban, még akkor is, ha ez a miniszterelnöki pozíciójába kerül.

TASR