Fico: Provokáció, hogy a Jobbik irodát nyitott Dunaszerdahelyen!

2015. október 15. - 12:41 | Belföld

Robert Fico provokációnak és helytelen lépésnek tartja, hogy a Jobbik alelnöke, Szávay István képviselői irodát nyitott Dunaszerdahelyen. A kormányfő azt várja, hogy a két ország parlamentjének vezetése tárgyalni fog erről a cselekményről.

Fico: Provokáció, hogy a Jobbik irodát nyitott Dunaszerdahelyen!
Robert Fico (Fotó: TASR)

"Sok munkát fektettünk abba az utóbbi időben, hogy jó viszonyt ápoljunk Magyarországgal. Kár, hogy jönnek olyan pillanatok, amelyek megzavarják ezt a nehéz munkát. Értékelem, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel konstruktív és pozitív a viszonyom, és kizárólag a jövő pozitív projektjeire összpontosítunk. Ebből a szempontból, ha az egyik oldalra helyezem a magyar kormánnyal és kormányfővel folytatott jó viszonyomat, akkor a másik oldalon provokációnak tartom a magyar ellenzéki párt lépését" - jelentette ki Fico, hozzátéve, hogy éppen ezért szeretné, ha erről tanácskozna a két ország parlamentjének vezetése.

"Jogi akadályai bizonyára nincsenek egy ilyen iroda nyitásának, de tudjuk, hogy a Jobbik egy rendkívül szélsőséges párt. Provokációnak számít, ha ilyesmi a szuverén Szlovákia területén történik. Nem értek egyet vele" - fogalmazott.

Kapcsolódó cikk: Szávay lesújtott, és megfenyegette Ficót, hogy 2018 után ők jönnek

TASR/para