Fico sem bírta szó nélkül hagyni, hogy kiengedték a jobbkezét

2022. május 14. - 13:45 | Belföld

Robert Kaliňák volt belügyminisztert a Smer elnöke, Robert Fico szerint azért engedték szabadon a vizsgálati fogságból, mert egyetlen okot sem láttak arra, hogy börtönben tartsák. Ez egyébként igaz, az ellene indított büntető eljárást viszont a Legfelsőbb Bíróság minden pontban megalapozottnak tartott, és az eljárás folytatódik is.

Fico sem bírta szó nélkül hagyni, hogy kiengedték a jobbkezét
Robert Fico - Részlet a videóból

Fico viszont továbbra is azt szajkózza, hogy "a koalíció és a köztársasági elnök" azért akarja bezáratni és elítéltetni Kaliňákot, mert "igazat beszélt Igor Matovič jelenlegi pénzügyminiszter és Andrej Kiska volt államfő adócsalásairól".

"Matovičék minden fronton kudarcot vallanak, nem marad más számukra, mint bezáratni minket, mert nem fogunk csendben maradni" - fogalmazott. Hozzátette, a Kaliňák elleni vizsgálati fogság abszurditását támasztja alá, hogy a "felszabadítása" mellett voksolt Juraj Kliment is a Legfelsőbb Bíróság kijelölt szenátusában, aki Fico szerint a leggyakrabban sérti meg az emberi jogokat ennél a szervnél. "Matovič jelöltje a főügyészi posztra, az OĽaNO szerelmese, és egy még ismertebb inkvizítor, (Ondrej) Repa ügyész nagybátyja" - ecsetelte az ellenzéki pártvezető.

Fico egyébként arra számít, hogy a koalíció tovább folytatja a hadjáratot ellenük "manipulációval, csalással és hatalmi visszaélésekkel".

A bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság április 23-án helyezte előzetes letartóztatásba a volt belügyminisztert, mégpedig a tanúk és az eljárás befolyásolásának veszélye miatt.

(parameter)