Fico: A Smer-SD nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak

2023. május 29. - 18:32 | Belföld

A Smer-SD nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak, és nem látja értelmét a prioritásokat kijelölő kormányprogram támogatásának – jelentette ki Robert Fico pártelnök, miután hétfőn találkozott Ódor Lajos kormányfővel.

Fico: A Smer-SD nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak
TASR-felvétel

„Ami a kormányprogramot illeti, világosan leszögeztem Ódornak, hogy tőlünk egy szavazatot sem kap” – mondta Fico. A Smer csak abban az esetben támogatná, ha a kormány programnyilatkozata „leszögezné, hogy katasztrofális állapotban van az ország”, és „leltározná mindazt, amit az előző kormány elkövetett”.

Fico szerint három dologgal kellene azonnal foglalkoznia a kormánynak. Az uniós alapok felhasználásával, az egészségügy helyzetével, és egy reális, nem pedig kiegyensúlyozott költségvetés összeállításával. „Sokkal jobb feladat lenne a kormány számára, függetlenül attól, hogy bizalmat kap-e a parlamentben vagy sem, hogy egy reális költségvetést állítson össze 2024-re” – jegyezte meg a Smer elnöke. Ódorral azt is közölte, a június hónap az utolsó, amikor még tehet valamit az uniós alapok felhasználása érdekében.

A kormányfő még Peter Pellegrinivel, a Hlas elnökével találkozik hétfőn, majd a hét folyamán további pártelnökökkel.

TASR