Fico: A Smernek semmi köze a Gorillához

2019. október 15. - 07:16 | Belföld

A Smernek semmi köze a Gorilla-botrányhoz – jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke a közösségi hálón közzétett videófelvételen. Leszögezte, hogy a Gorilla a második Dzurinda-kormány szörnyű botránya.

Fico szerint az egész Gorilla-botrány arról szólt, hogyan osszák el a jutalékot a stratégiai fontosságú állami cégek privatizációja után, valamint a parlamenti képviselő-vásárlásról a Penta csoport számára.

„Pont azok tesznek közzé különféle nyilatkozatokat, akiknek mélyen kellene hallgatniuk és szégyenükben elbujdosni, de megpróbálják a saját botrányukat a Smerre kenni” - tette hozzá Fico.

A videófelvételen főleg Miroslav Beblavý független képviselőt, a Spolu párt vezetőjét, továbbá Richard Sulíkot, az ellenzéki SaS elnökét, valamint Andrej Kiska volt államfőt, a Za ľudí párt elnökét kritizálta.

A Denník N hétfőn arról tájékoztatott, hogy birtokába jutott egy 70 perces felvétel, amelyen Dobroslav Trnka volt főügyész Marian Kočnerrel beszél, részben a főügyészválasztásról.

A hangfelvételt állítólag Marian Kočner készítette 2014 nyarán. Az anyag arról szól, hogy Trnka állítólag megpróbálta megzsarolni Jaroslav Haščákot egy Gorilla-üggyel kapcsolatos hangfelvétellel. A Denník N szerint Kočner számonkérő hangnemben beszél a volt főügyésszel, vulgarizmusokat mond neki, fizikai megsemmisítéssel fenyegeti őt és a „haverjait”, továbbá azzal, hogy a „fiának vége”. Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa közleményben határolódott el „minden állítólagos tevékenységtől”, amelyhez a Denník N által nyilvánosságra hozott kommunikáció értelmében köze lehet.


TASR