Fico szerint egy negatív teszttel rendelkező személy a legbiztonságosabb

2021. november 18. - 16:18 | Belföld

Robert Fico, a Smer elnöke szerint a kormány nem döntött logikusan a csütörtökön elfogadott szigorúbb járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban. Úgy véli, hogy egy beoltott személy is terjesztheti a vírust, míg egy negatív teszttel rendelkező biztonságosnak számít.

Fico szerint egy negatív teszttel rendelkező személy a legbiztonságosabb
Fotó: TASR

Fico szerint a beoltottaknak, a teszttel rendelkezőknek és a fertőzésen átesetteknek egyforma jogokkal kellene rendelkezniük. „Mindenféle más döntés szegregációs és alkotmányellenes” – jegyezte meg, majd hozzátette: az új intézkedéseket megtámadják az Alkotmánybíróságon.

A Smer rámutatott, hogy a kormány teljesen mellékvágányra helyezte a beoltatlanokat, akik nem mehetnek majd bevásárlóközpontokba, illetve tömegrendezvényekre sem. Állítása szerint egy beoltott személy is ugyanúgy terjesztheti a vírust, míg egy friss negatív PCR-teszttel rendelkező a legbiztonságosabb.

„Az intézkedések hozzájárulnak a Covid-19 terjedéséhez. Engedjük szabadon járkálni a beoltottakat, a negatív PCR-teszttel rendelkezőnek viszont otthon kell maradnia” – jegyezte meg Fico, és újfent felrótta a kormánynak, hogy nem törődik a fertőzöttekkel, akiket sorsukra hagynak.

A kormány csütörtökön elfogadta az új Covid-automatát, amely szigorúbb intézkedésekkel jár. Hogy mik is ezek pontosan, arról ITT írtunk bővebben.


TASR/para