Fico szerint a koalíció fél a belügyminiszter leváltását célzó szavazástól, azért halasztották el

2021. július 25. - 15:46 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint a koalíció fél attól, hogy a parlament megszavazza a belügyminiszter leváltását, ezért halasztották el a rendkívüli ülést.

Fico szerint a koalíció fél a belügyminiszter leváltását célzó szavazástól, azért halasztották el
Fotó: TASR

A Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltását célzó rendkívüli ülést hétfő reggelre halasztották el. Az ülésteremben ugyanis nem volt elegendő képviselő, így nem volt határozatképes a parlament.

Fico korrupcióminiszternek nevezte Mikulecet, aki szerinte biztosította a családjának a kedvező üzleteket és már a múltban is voltak adóügyei.

A korábbi miniszterelnök kijelentette, addig fognak próbálkozni a belügyminiszter leváltásával, amíg nem sikerül. Kiemelte, ez az ember nem maradhat a pozíciójában.

Fico azt is felrótta Mikulecnek, hogy anno az adóbevallásában nem tüntetett fel egy 300 ezer euró értékű ingatlant, valamint külföldi munkáért kapott fizetést sem. Emellett megemlítette az előző bizalmatlansági indítványt, amelyet kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt indítottak ellen.

A Peter Pellegrini vezette Hlas-SD is támogatni fogja Mikulec menesztését. Szerintük a belügyminiszter csak a korábbi miniszterelnök, Igor Matovič meghosszabbított keze.

Az SaS korábban már jelezte, hogy Eduard Heger kormánya és Mikulec miniszter is a bizalmukat élvezi, a Sme rodina szerint viszont a belügyminiszternek és Peter Kovařík országos rendőrfőkapitánynak is le kell mondania.

Mikulec nem fél az ellenzék próbálkozásától. A bizalmatlansági indítványt az ellenzék törvényes jogának minősítette.


(TASR/para)