Fico szerint a koalíciós szerződés lejárta után is működni fog a kormány

2019. augusztus 22. - 13:30 | Belföld

A kormánykoalíció a koalíciós szerződés lejárta után is tovább fog működni – szögezte le Robert Fico, a Smer-SD elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, ennek gyakorlati okai is vannak, például jóvá kell hagyni a jövő évi költségvetést.

Fico szerint a koalíciós szerződés lejárta után is működni fog a kormány
Fotó: TASR

Bejelentette, hogy a koalíciós tanács legközelebb szeptember elején ül össze, és a három kormánypárt végigveszi azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az őszi ülésen a parlament elé kerülnek.

„A javaslatokat meg fogják szavazni a kormánypártok, megyünk tovább, nincs semmi gond” - jelentette ki a Smer-SD elnöke.

Andrej Danko (SNS) házelnök a TASR-nek kijelentette, feltehetően 2020. február 29-én lesz a parlamenti választás, a koalíciós szerződés pedig a választás dátuma előtt fél évvel érvényét veszíti. Hozzátette, a kormánykoalícióban vannak ugyan nézeteltérések, de a választásig egyben akarják tartani, és a fontos törvényjavaslatoknál eddig mindig betartották az egyezségeket. Emellett a kormánypártok kölcsönösen egymás támogatására vannak utalva a saját javaslataik elfogadásánál.

(TASR)