Fico szerint lehet, hogy a Smernek jót tenne az ellenzéki pozíció, de nyerni akarnak

2019. május 19. - 18:57 | Belföld

Robert Fico, a Smer elnöke nem zárta ki, hogy jót tenne a pártjának, ha bizonyos időt eltölthetne az ellenzékben, de leszögezte, hogy meg akarják nyeri a 2020-as parlamenti választásokat.

Fico szerint lehet, hogy a Smernek jót tenne az ellenzéki pozíció, de nyerni akarnak
Fotó: TASR

Fico vasárnap a TA3 politikai műsorában beszélt a jövőbeli tervekről. Pártját hosszú életűnek nevezte, amely viharos időszakokat is megélt. A párton belül azonban szerinte stabilitás van, éppen ezért nem tart attól, hogy mit hoz a jövő.

A korábbi kormányfő elmondta, a Smer idén fogja ünnepelni fennállásának 20. évfordulóját. „Mondják csak, hol van 20 év után az SDKÚ-DS, a HZDS és a további pártok, amelyek megalakultak, pár évig virágoztak, majd teljesen eltűntek. Mi a 20 év alatt megnyertünk négy parlamenti választást, és további ambícióink vannak, hogy ismét nyerjünk” – nyilatkozta a műsorban Fico.

A Smer elnöke szerint manapság olyan gyakorisággal alakulnak politikai pártok, mint a gombák nőnek eső után, ugyanakkor szerinte ezeknek tapasztalatlan vezetőik vannak.

Fico a műsorban elismerte, Robert Kaliňák exbelügyminiszter nem távozott teljesen a politikai életből, továbbra is aktívan dolgozik a párton belül.

A Peter Pellegrini kormányfővel kapcsolatos együttműködést a Smer-elnök pozitívan értékelte, éppen ezért nem aggódik a párt jövője miatt. Elmondása szerint a kormánykoalíción belül továbbra is jók a kapcsolatok. Mint fogalmazott, a koalíciós partnerek nem a parlamenti választásokról veszekednek, hanem arról vitáznak, hogy még milyen szociális intézkedéseket hozhatnának az emberek érdekében.


(TASR)