Fico szerint a Smernek változásokra van szüksége, és ő erre készen áll

2020. június 4. - 14:42 | Belföld

A Smer-SD elnöke, Robert Fico csütörtökön elismerte, hogy a pártnak változásokra van szüksége, és egyúttal azt is kijelentette, hogy ő készen áll ezekre a változásokra.

Fico szerint a Smernek változásokra van szüksége, és ő erre készen áll
Fotó: TASR - archív

Fico szerint érdeke, hogy a Smer egységes és erős legyen, mindemellett baloldali és szociáldemokrata. Ezt arra a kérdésre reagálta, hogy miért nem jelent meg a frakció csütörtöki sajtótájékoztatóján Peter Pellegrini és a párt további képviselői.

Fico hangsúlyozta, a párt belügyeiről nem kíván beszélni a médiának, csupán annyit mondott, hogy tárgyalnak a Smer jövőjéről és a változásokról.

Peter Pellegrini korábbi miniszterelnök korábban nyíltan közölte, hogy a párt elnöke szeretne lenni, és azt sem zárta ki, hogy ellenkező esetben távozhat a Smerből. Pár nappal ezelőtt fel is szólította Ficót, hogy távozzon a párt vezető pozíciójából.

Fico is hangsúlyozta, hogy szükség van új harcosokra a pártnál, de nem teoretikusokra és naivakra.

A napokban közzétettek egy felmérést, melyen megmérték, hogy ha Pellegrini saját pártot alapítana, az csúnyán megverné egy most esedékes választáson a Smert. Lényegében a mostani Smernél is erősebb lehetne, behozva Igor Matovič OĽaNO-ját, míg a Smer támogatottsága 10% körüli értékre csökkenne.


(TASR/para)